Školní jídelna
-
vedoucí jídelny: Ivana Leflerová,
- telefon: 516 474 547
Každý strávník si musí zakoupit bezkontaktní žeton - záloha 120,-
Pokud se žáci účastní vyučování, mají nárok odebrat jedno hlavní jídlo (oběd). Konzumují ho ve školní jídelně. Oběd může žák odebrat i první den neplánované nemoci. V době nemoci nebo v případě nepřítomnosti ve škole, nemá žák nárok na oběd a ten musí být odhlášen. Nevyzvednutá strava propadá bez náhrady.
Odhlašování obědů: nejpozději do 8,00 hod. na odhlašovaný den, buď telefonicky 516 474 547, osobně nebo
Cena oběda pro žáky: 7 - 10 let Kč 18,-
11 - 14 let Kč 20,-
15 a více let Kč 21,50.
Způsob hrazení obědů: obědy jsou hrazeny zálohově, měsíc předem a to:
- poštovní poukázkou
- inkasem pouze z účtu u České spořitelny
- trvalým příkazem z účtu (2-krát ročně vyúčtování).
Provozní řád školní jídelny je k nahlédnutí u ved. ŠJ.
Jídelníček 16.04. - 27.04.2018
Pondělí 16.4. Polévka rajská s těstovinou (1pš.,3,7,9)
Brokolice, jog.dresing,brambory (7,10)
Nápoj,mléko,čaj,voda
Úterý 17.4. Polévka zeleninová s kuskusem (1pš.,7,9)
Hamburská kýta,těstoviny,jablko (1pš.,3,7,9)
Nápoj,mléko,čaj,voda
Středa 18.4. Polévka šči (1pš.,7,9)
Filé na kmíně,bramborová kaše,rajče (4,7)
Bílá káva,mléko,voda
Čtvrtek 19.4. Polévka celerová se sýrovým kapáním (1pš.,3,7,9)
Roštěná pečeně,rýže,paprika (1pš.,7)
Nápoj,mléko,čaj,voda
Pátek 20.4. Polévka čočková (7,9)
Penne se špenátem a kuřecím masem (1pš.,3,7)
Nápoj,mléko,čaj,voda
Pondělí 23.4. Polévka fazolová (7,9)
Vepř.pečeně,bramborová kaše,salát (7)
Nápoj,mléko,čaj,voda
Úterý 24.4. Polévka špenátová se strouháním (1pš.,3,7)
Čína,rýže,salát (1pš.,6,7)
Nápoj,mléko,čaj,voda
Středa 25.4. Polévka pórková s tarhoňou (1pš.,7,9)
Sekaná pečeně,kysané zelí,brambory (1pš.,7)
Nápoj,mléko,čaj,voda
Čtvrtek 26.4. Polévka francouzská (1pš.,3,7,9)
Kýta na zelenině, bramborový knedlík (1pš.,7,9)
Kakao,mléko,voda
Pátek 27.4. Polévka koprová s bramborem (1pš.,7)
Boloňské špagety se sýrem (1pš.,3,7)
Nápoj,mléko,čaj,voda
Podle nařízení EU 1169/2011 čl. 44 odst.1a) s účinností od 13. 12. 2014, vzniká povinnost poskytovat spotřebitelům (u nás strávníkům) informace o alergenech vyskytujících se v potravinách, tj. i v připravovaných pokrmech.
Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/2011 EU
-
Obiloviny obsahující lepek pšenice,žito,ječmen,oves,špalda,kamut a výrobky z nich
-
Korýši a výrobky z nich
-
Vejce a výrobky z nich
-
Ryby a výrobky z nich
-
Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
-
Sójové boby (sója) a výrobky z nich
-
Mléko a výrobky z nich
-
Skořápkové plody ořechy, tj.mandle,lískové ořechy,vlašské ořechy,kešu ořechy,pekanové ořechy,para ořechy,pistácie,ořechy makadamie a výrobky z nich
-
Celer a výrobky z něj
-
Hořčice a výrobky z ní
-
Sezamová semena a výrobky z nich
-
Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších 10mg,ml/kg,l, vyjádřeno SO2
-
Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
-
Měkkýši a výrobky z nich
Alergeny, které připravovaný pokrm obsahuje, budou na jídelníčku vyznačeny číslem alergenu na konci řádku u každého chodu.